top of page
Søk

Overgangsalder, slanking og våre Hormontester

Elin her, eier og drivkraften bak Sexolog & Parterapeutene. Jeg er og utdannet jobber og som slankecoach, og driver nettstedet www.slankekoden.no.


Den spennende kombinasjonen av å være både sexolog og slankecoach gjør at jeg hver ei arbeidsuke får jobbe med det som virkelig interesserer meg. Som kosthold, helse- og livskvalitet, nærhet og intimitet, og ikke minst forholdet til egen kropp.


Jeg er lidenskapelig opptatt av å hjelpe mine kunder med å oppnå sine mål, og føle seg bedre både fysisk og mentalt. På sexologutdanningen skrev jeg Hovedoppgave om overgangsalder, noe jeg i ettertid har fått mye oppmerksomhet for. Jeg har blitt intervjuet i ulike medier angående mitt fokus på overgangsalder, og har holdt flere foredrag om temaet.


Ukentlige spørsmål som Sexolog og Slankecoach

Hver uke mottar jeg spørsmål fra mine kunder angående overgangsalder og slanking, både fra kunder i Slankekoden og fra mine klienter i terapirommet som sexolog. Mange er det som fortviler, og føler på at de sliter mer enn noen gang med å gå ned i vekt. Kunder beskriver økt sultfølelse, samt mer "cravings. Og de føler på en endring av kroppen, og syns det er vanskelig i intime settinger med en kropp som har forandret seg.


Nysgjerrig "sexolog-slankecoach" på vei inn i Overgangsalderen


Som en "Sexolog-slankecoach" på 50 år så innser jeg at dagen kommer hvor jeg selv er på vei inn i overgangsalderen. Til tross for å være i denne fasen, så har jeg enn så lenge sluppet unna med få plager.


Mine kunder gir meg tilbakemelding på at de føler seg sett og forstått av meg, delvis på grunn av min egen alder, men ikke minst på grunn av all den erfaringen jeg har samlet gjennom årene som mine kunder har delt med meg. Dette gjør at jeg kan gi mer skreddersydde råd og støtte til dem som søker hjelp hos meg.


Myte eller fakta at det er vanskeligere å slanke oss i Overgangsalderen?


Jeg har lenge hatt en nysgjerrighet og interesse for endokrinologi og hormoner.

Noen hevder at påstandene om søtsug før menstruasjonen eller vektnedgang i overgangsalderen bare er unnskyldninger og myter. Jeg mener det er viktig å ikke glemme betydningsfulle endringene i hormonproduksjonen som skjer i kroppen under overgangsalder. Og at hormoner og sult/metthet kan henge i hop. Jeg ønsker mer åpenhet om å forstå de hormonelle endringene som skjer i kroppen vår i overgangsalderen.


Hormoner og sult, og 10 kilo ned etter fjerning av Hormonspiral


Østrogen og progesteron kan ha en innvirkning på vår sult og metthet. Personlig erfarte jeg en uventet form for intens sult da jeg hadde hormonspiral. Etter at jeg fjernet den forsvant 10 kilo i løpet av de neste månedene...samt at jeg opplevde mer stabil sult- og metthetsfølelse.


Selv om jeg ikke er en forsker på dette felte får jeg tanker om de som påstår at menstruasjonssyklusen ikke påvirker sult og metthet virkelig har opplevd det selv? Samtidig er det viktig å ikke bruke menstruasjonssyklusen som en unnskyldning. Derfor er det smart å gå på kurs for å være fokusert og disiplinert.Arbeidere i hormon-fabrikker begynner å pensjonere seg.


Hormoner kan sammenlignes med arbeidere i kroppen som er på jobb på ulike steder i kroppen vår. Noen arbeidere er i fabrikken som produserer østrogen, andre arbeideer er i progesteron-fabrikken. Når vi kvinner er i overgangsalderen begynner disse arbeiderne å forberede seg på "pensjonistlivet" . De begynner gradvis å legge ned fabrikken som produserer østrogen og progesteron, og kroppen vår merker dette.


Fett-lageret flytter lokasjon:


"Hormonfabrikken flytter"


Forskning viser at når en kvinne fortsatt har normale nivåer av østrogen så blir kroppsfett vanligvis lagret rundt hofter og lår. Dette kalles ofte "gynoid" fettfordeling.

Etter menopausen, når østrogennivåene begynner å synke, endrer ofte fettfordelingen seg. Mange kvinner opplever en økning i fettlagring rundt magen, i området kjent som visceral fett.
Aldri mist trua på du kan slanke deg i Overgangsalder.

I min rolle som både sexolog og slankecoach ser jeg ofte hvordan kropp, intimitet og følelsen av velvære er nært knyttet sammen. Mange av mine kunder opplever utfordringer relatert til vekt og selvtillit, spesielt når det kommer til intime settinger og det å vise frem naken kropp.


Selv om kroppen gjennomgår endringer i overgangsalderen, trenger man ikke gi opp håpet om å bevare en kropp med ønsket vekt. De fleste av mine kunder har en snittalder på 40-60 år. Og jeg har hatt utallige kvinner på kurs i denne alderen som har har oppnådd betydelige resultater ved å delta på kurs hos meg, og faktisk har blitt slankere enn de noensinne har vært, takket være min veiledning og støtte gjennom overgangsalderen.


Dette har ikke bare hjulpet dem med å føle seg bedre i sine egne kropper, men har også styrket deres selvtillit og evne til å være intime med partneren sin på en mer positiv måte. Og dette er en påminnelse fra meg om at det er ekstra viktig å gå på kurs nettopp i menopause, for å beholde fokus og selvdisiplin.


Våre hormontester:

I tillegg til kurs og veiledning tilbyr vi i Slankekoden også hormontester, hvor du får målt dine verdier av østrogen, progesteron og andre viktige hormoner. Dette gir en mer helhetlig tilnærming til vektreduksjon og helse, ved å ta hensyn til individuelle hormonelle ubalanser som kan påvirke kroppens respons på kosthold og trening.Book kurs her

Ønsker du å sikre deg kursplass etter påske så booker du plass her

Noen av våre "nøkler" i Slankekoden for kunder i Overgangsalder  • Gå på kurs for å holde fokus og selvdisiplin!

  • Tren styrke regelmessig for å bygge muskler og øke metabolismen.

  • Minimer inntaket av alkohol

  • Dyrk positivt selvsnakk

  • Omgi deg med mennesker som gir deg energi!15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page