top of page
Søk

«40 +- fortsatt våt og kåt»


Flørtende mann som forsøkte å sjekke meg opp på byen for mange år siden:

«Elin, dere kvinner må bare nyte oppmerksomheten mens dere fortsatt er i 30 årene, for vi ser ikke lengre på dere når dere har passert 40»!


Overskrift i Dabladet: «ingen sex takk, jeg er over 40»:Er det virkelig slik? Er vi damer «ferdige» som seksuelle vesener etter passerte 40? Er vi bare en «tørrpinne» som ikke liker sex lengre?


Denne uken har jeg som parterapeut og sexologstudent lagt merke til nyheter om det som er noen av mine «rollemodeller» som jeg både beundrer og ser opp til i mitt liv.

Det er vakre kvinner, passert 40-70 +,

Det er Linda Johansen, Märtha Louise, Lillian Müller, som har vært i ulike intervjuer i aviser og magasiner. For noen flotte sexy kvinner disse er!

Og det slår meg igjen at det er noe så vakkert med modne kvinner, som tørr å være seg selv. De stråler! Og jeg unner f.eks. Linda Johansen så til de grader den suksessen hun opplever om dagen, med bl.a. det som for meg er min favoritt-sminke. Og Märtha Louise! For et nydelig menneske, for noen sexy magiske øyne!


I fjor fikk jeg personlig svar fra Märtha på Instagram. Det skal få være mellom oss hva som ble skrevet, men jeg må bare si at som parterapeut så beundrer jeg så dette mennesket. For jeg la merke til at det var mange «bedrevitere» som skulle mene så mye om hennes valg av partner, da hun ble sammen med Durek. Jeg vet at det er mange mennesker som opplever dette, at andre skal mene noe om valg av partner. Som mener å ha «fasiten» på hva som er rette valg av partner. Det mener jeg er et valg vi selv har ansvar for å gjøre, basert på våre verdier i livet.


Både Linda Johansen og Märtha har opplevd janteloven. De står i mot, de stråler, og det er kvinner passert 50 som i mine øyne er så flotte!


«Like mye sex som da jeg var 25».

Så er det Lillian Mûller». For ei dame! Sånn vil jeg og se ut etter passerte 70 år! Og så har hun et budskap i lørdagens Magasinet, som jeg er så glad for å se. Og det er hennes uttalelse om at «jeg har like mye sex som da jeg var 25». Takk Lillian, for at vi ser slik overskrifter som dette.


For hva tenker dere menn og kvinner som skal date eller er sammen med oss kvinner som har passert 40 +, når det er så mye fokus på humørsvingninger, skjedetørrhet, plager?


Det slår meg at potensielle partnere kan bli rent skremt av slike overskrifter som «»ingen sex takk, jeg er over 40» . Og tenke at vi er noen «tørrpinner», som ikke eier sexlyst....


Heldigvis er det ikke slik for oss alle. Og det er grobunn for min hovedoppgave jeg nå skriver på, «40 + fortsatt våt og kåt». Og når jeg forteller om emnet for min oppgave så er det mange damer som åpner seg for meg, og forteller at de overhodet ikke kjenner på slike plager. De har også et fantastisk sexliv, de føler seg tryggere på mange vis, de føler seg mer moden og mer selvsikker enn da de var f.eks. i 20-30 årene.


Jeg som snart er utdannet sexolog, samt ferdig utdannet parterapeut, brenner for å få frem nettopp dette som budskap. At vårt sexliv er overhodet ikke over etter passerte 40. Og at vi kvinner har selv et ansvar for å belyse dette som tema. Og vi sexologer er her for de som ønsker samtaler for dere som opplever plager. Det skal tas på dypeste alvor. Og mitt inntrykk er at mange kvinner savner mer råd og tips fra fastlege, og trenger noen å snakke med om plager med både manglende sexlyst og overgangsplager.


Selv har jeg min nisje som årevis slankeekspert, hvor tusenvis at damer har gått på kurs hos meg. Jeg merke at etter jeg begynte på sexologutdannelsen så er det flere damer på kurs som tør å åpne seg, og er ærlig på at de har hatt svært dårlig kroppsbilde i årene som overvektig. Og det har påvirket den seksuelle selvtilliten også.


Det er damer som f.eks. en gang har vært en ønsket versjon av seg selv som slank og sexy, hvor de har følt seg feminim og flott. Dette blitt gjemt og glemt i takt med økte kilo. Det er også de som alltid har følt seg kraftig. Og det går ofte igjen som grunner for å starte på slankekurs hos meg, at de har følt seg direkte ukomfortabel i en overvektig kropp. Det har begrenset hvordan de har kunnet kle seg, eller de har følt seg lite sexy i intime situasjoner med en partner.


Jeg har og hatt menn på kurs, som har slitt dårlig kroppslig selvtillit grunnet overvekt. Og det er et faktum at overvekt gjør at fettlager kan omslutte nedre del av penis. Som da får den til å se kortere ut. Overvektige menn har også mindre testosteron i kroppen, som igjen kan påvirke den seksuelle driften.


Jeg har hjulpet utallige menn og kvinner opp gjennom årene til et nytt og bedre liv, takket være mine kostholdsråd og life-coaching.


Jeg brenner og for betydningen av seksuell trivsel, og det å bli glad i egen kropp og seksuell nytelse.


Vaner og uvaner i livet vårt handler om at det er etablert ved gjentakelser og repetisjon.

Slikt er det også med seksuelle vaner. Hvor sex kan bli rutinepreget, med samme stillinger år etter år. Det anser vi som helt ok, så lenge du og partner trives med de seksuelle vanene dere har. Samtidig er det de som tenker at de er ferdig utlært, og kan bli «blind» for seksuelle opplevelser som lar seg oppnå..


Jeg hører om de som tenker at ved passerte 25 år så er en ferdig utlært innen seksualitet.

Slikt er det heldigvis ikke.


Livet er som en evig seksuell læringsarena. Og da er det så herlig å høre f.eks. om kvinner og menn, som utrykker at de har bedre sex som eldre. Eller like god sex som ung.


Den seksuelle læringsarena handler om kunnskap. Som å f.eks. bli bevisst på nye stillinger, lære seg Tantra, lære seg mer om kroppens erogene soner.


Med sexolog og parterapeutene er vi et team av engasjerte parterapeuter og sexologer, med ulike nisjeområder. Det skal oppleves trygt å ta kontakt med oss for konsultasjon. Gjennom vår grundige utdanning er vi øvet og skolert til å ha samtaler for både par og individer.


Elin-gründer av Sexolog & Parterapetene. Miljøterapeut, Parterapeut og sexologstudent.
33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page